Bröllopstårtan

Detta blogginlägg berör endast bröllopstårtan. När jag fick beställningen så var det klara besked om vit tårta med champang färgade rosor, band och en dam sko och en herr sko. Dam skor hade jag gjort innan men blev ändå lite klurigt imed jag fick en bild på hennes sko och önskade att damskon skulle vara lik den, den blev rätt lik. 

 

Rosen löv är något jag haft väldigt svårt för att få realistiska men med lite extra röd/brun färg och ätbart lack lyckades jag så bra jag kan, tycker att de blev rätt bra faktiskt. Herr skon fick jag göra förhand, sulan använde jag samma som till damskon men överdelen fick jag mäta, rita och prova. Det var lite klurigt men för att vara första gången och gjort utan mall tyckte jag den fungerade jätte bra. Sedan brukar brudgummen ha lackskor så den fick sig ett par sprut av det ätbara lacket för att få lite glans på den, och det blev lyckat!

 

Sedan var det dags att sätta all dekoration på tårtan och det är det roligaste. På toppen blev det självklart en stor öppen ros, lite knoppar och rosen blad samt en brud sko och en brudgum sko. Runt botten på varje tårta satte jag ett satinband i champangefärg med en rosett mitt fram över skarven. För att hålla dem på plats satte jag en knappnål med liten plutt sockerpasta och en guldpärla på, informerade bruden om nålen så festen inte skulle sluta i en katastrof. För att sedan ta upp roserna igen fick ena hörnan på nedre tårtan liten bukett av rosen knoppar och löv. 

 

Ovan ser ni resultatet av mycket funderingar och arbete. Blev väldigt nöjd så här i efter hand. Det är svårare att täcka en fyrkantig tårta än en rund och den blev lite krokig men med dekorationerna på försvinner det krokiga och den blir bara fin. Hoppas dock bara att den smakade bra! 

Nu har jag en tårta till beställd till denna lördagen, 16/3 men det blir en present till en liten 7-åring. Har sedan lite ev. beställningar men inget spikat. Fokuserar på jobbet och söka nytt jobb, får se hur det går med det.

Ha det bra så länge i solen :)

//Marie

12 Mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)