Efter 100 kommer lugnet ;)

Nu är min största tårtbeställning någonsin gjord och beställaren var nöjd. Under fyllningen och när jag dekorerade dem blev det som på löpandeband och hela köket såg ut som en tårtverkstad. Är i stort behov av ett större kök.

Dessa tårtors fyllning var citron och choklad, och denna gången testade jag chokladfyllningen ett par dagar innan och den blev både godare och bättre än tidigare recept jag använt, så allt gick som på räls.
På lördag morgon skulle alla tårtor täckas av sockerpasta så det var ju bara att ta fram kaveln och börja kavla, vilket har gett mig blåmärke på underarmen,men bra blev det. Här syns de 4 tårtorna, som bara skulle ha prickar på sig, när de är klädda med sockerpasta och redo för prickar och ett band. Bild på färdiga tårtor finns i galleriet.

Sedan var det att hugga tag i själva huvudtårtan, den lilla sköldpaddan. När jag fyllde den så kladdade jag på lite extra fyllning i mitten av båda lagren för att få en lite rundare tårta. Alla delar som skulle sitta runt kanterna var lite stora så de fick inte plats på tårtbrickan så jag fick skära bort lite av tårtan för det skulle bli bra. Satte sedan lite mörkare grön sockerpasta på kanterna mellan de olika delarna, syns på bilden. Efter detta var det ju dags för att täcka hela skalet och det blev med vitt precis som extra tårtorna, skar ut en rund cirkel från en kakform jag hade och sedan bara att lägga på och släta till lite. Den hamnade lite snett men det syns inte sedan när resten av dekorationen kommer på.

Att det ska vara sådan skillnad på sockerpasta från samma märke, köpt på Panduro. Den mörkblå som jag använde var väldigt lös och mjuk, detta gjorde att den var väldigt svår hanterad. Det skulle gått ett blått band runt kanten på skalet, men det bara sprack och såg hemskt ut, så jag fick komma på en reservplan. Då blev det dessa fyrkanter som i stället fick gå runt och täcka hela kanten, blev rätt bra men inte så bra som jag hade tänkt mig, men det är roligt att behöva "brain storma" när man stötter på ett problem. Men sedan var det bara det enklaste kvar, men även det som knyter ihop hela tårtan till något fint och inte bara en tårta, prickarna och lillkillens namn.

Det var jätte roligt att planera och göra denna speciella tårta men även att göra till så många personer, det gör att jag lär mig hur mycket jag kan hantera. Nästa utmaning i mängd är kanske inte att ha 200 personer utan att ha två beställningar till samma dag. Men nu fram till mitten av november har jag det lite lungt och ska testa lite för att ev få fram en eller två tårtsmaker med lite juligare känsla. Hade varit kul om någon velat ha juliga tårtor under december, få se vad som händer.

Ska nu ha lite höstlov och mysa med mina barn samt spela lite minecraft, för inspiration :)

//Marie

29 Oct 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)