Första inlägget i min blogg

Så nu ska jag börja blogga också, kanske lite för mycket men det känns som ett bra sätt att snabbt kunna lägga upp lite tips och idéer jag har, precis som andra tårtbakare gör. Jag får så fasligt mycket tips och hjälp från olika bloggare och nätet i övrigt så jag hade varit glad om jag kan göra det samma för någon annan.

Jag har lite tips på lager och goda recept som jag gärna delar med mig. Kan även visa mina framgångar och motgångar, de senare är tyvärr fler än de före :( men hoppas på att vända trenden.

Jag skulle vilja ha detta som ett yrke för det är så roligt att få skapa saker som andra sedan kan sätta tänderna i. Hade en stor beställning till idag, 35 personer och skulle bli en 2 vånings tårta till en kille på 1 år. Det skulle varit klossar, bilar och en massa smarties på,och färgerna skulle vara i 2 blå och 2 gröna nyanser och tror den skulle blivit jätte bra men ekonomin höll inte för beställaren, tyvärr.

Dock kunde hon sagt till en dag tidigare så hade jag inte hunnit att sätta ihop tårtan och bara lagt bottnarna i frysen men nu så får jag testa att frysa en färdig fylld tårta och sedan får vi hitta på något att fira så vi kan mumsa på den lilla. Får hitta något fint att testa på den så jag kan lägga upp en ny bild i alla fall.

Jag gjorde även egen liten forskning med sockerpasta och grädde. Senaste tårtan jag gjorde spacklade jag med grädde för jag tycker att mina tårtor har varit alldelse för söta. Jag tror att det gick jätte bra och jag fick bara positiva kommentarer på den vilket gläder mig, då han den inte smälta innan den låg i små kalasmagar ;) Mitt lilla test var att olja in baksidan på 1 bit sockerpasta(Bakels) och 1 blomma av blomsterpasta(Satin Ice, Gum Paste) och hade 1 bit av var utan olja. Sedan lade jag dem på 4 klickar grädde, skrev upp tiden och satte dem i kylen. Efter 6 timmar i kylen hade båda blommorna smält helt och syntes ej att det varit små blommor medans båda bitarna sockerpasta var helt ok. Var lite mjuka i mitten på undersidan men hade gott och väl klarat av att bli gjorda, levererade och ätna utan att det skulle påverka utseendet, vilket gör mig jätte glad, slipper använda smörkräm lika ofta.

Jag har en annan sak jag ska testa och blir det som jag tror kommer jag att lägga upp bilder och förklaringar.

Så detta var första inlägget och jag hoppas det inte dröjer för länge innan jag är tillbaks med något förhoppningsvis spännande och nyttigt för just Dig!

Ha en bra fredag

/Marie

5 Oct 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)