Lite mini tårtor

Min stora flicka skulle på kalas idag till en klasskompis och min tårthjärna arbetade för fullt, hur ska jag kunna utnyttja situationen med lite reklam, jo en liten presenttårta. Jag bakade en tunn botten som jag skar ut till små fyrkanter. Jag fick ut en massa små rutor så jag passade på att göra lite extra minitårtor så jag kan öva lite, och det blir ju inte så mycket tårta att äta för min familj.

De tre tårtorna är gjorda med samma fyllning, chokladkräm på sockerkaksbotten, men denna gången var det viktigt utan dekorationerna. Vitt, svart och rött är snyggt ihop och det röda gör att det passar bra till jul. Sedan är rosetter bara så roligt att göra och det blir med enkla metoder lite mer effektfullt på tårtan. Det gör så mycket att något sitter lite ovan ytan, ger mer liv till tårtan och även enkla former blir snyggare.
På presenten skrev jag en lapp med en liten innehållförteckning så föräldrarna skulle veta att den är laktosfri, man bryr ju sig om sina barn.
I eftermiddag ska jag sätta ihop de två tårtor jag ska ha med som provsmak till Tupperwear partyt i morgon, en med prov på egen mandelbotten och saffranskräm och en glutenfri chokladbotten med mintchokladkräm. Sedan kommer det en hel hög med fikasugna damer som förhoppningsvis ger bra konstruktiv kritik.

Om idéerna får bra kritik kommer jag att lägga upp recepten så ni ev. kan testa något nytt till jul.

Ha en bra lördag och njut nu medans solen lyser.

//Marie

3 Nov 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)