Mars första tårtor

Ny månad och nya tårtor. Inför denna helgen blev det två, en beställd och min egen.

Denna tårta beställdes till en kille som ni ser ska fylla 15. Mamman önskade en som den tidigare prinstårtan jag gjort med jourdgubbsmousse och vaniljkräm på en sockerkaksbotten, och så blev det. Det enda jag ändrade var utseendet på kronan som fick en mer kunglig look och sedan blev det han stjärntecken på sidorna. Det blev rätt bra tycker jag själv.

Sedan blev det min egna. Hade först inte tänkt att göra någon tårta till mig själv då jag inte ska ha något kalas utan familjen ska fira mig i helgen när vi är i Ullared, men köpte nya fyrkantiga formar och var tvungen att testa dem. Det blev en skockerkaksbotten med smak av citron och fyllningar blev choklad och grädde med färska blåbär. Imed jag ska använda de nya formarna till en bröllopstårta fick jag ju komma in i det eleganta tankesättet och gjorde något som jag tänkt på länge och det blev rätt elegant och lite lyxigt, nöjd ;)

Nu när helgens tårtor är gjorda ska jag bara fokusera på shopping och det ska bli sååå roligt. Hoppas jag kan hitta något som jag har använding för vid tårtdekorering, de ögonen är alltid på ;)

För att förättra min teknik och fantasi har jag beställt tre fantastiska böcker med mer godsaker för mina tårtdekorationer, ser fram emot att de kommer med posten.

Ha en underbar helg och hoppas att alla får lite sol på näsan, våren är i antågande.

//Marie

1 Mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)