Mer avancerade tårtor

Nu har det kommit en beställning på en lite mer avancerad tårta, den ska ha temat Minecraft, som för den ovetande är ett dataspel som är väldigt fyrkantigt. Jag hade själv ingen aning så jag fick googla lite tills jag hade fått lite kött på benen. Har nu gjort upp lite skisser på hur det ser ut och vad det är för figurer med. Till min lättnad är det ju fyrkantiga figurer så det blir ju inte så svårt på det viset men bra klurigt ändå. Detta blir nog min ingång till att använda rice krispies treat för annars blir tårtan alldeles för tung. Hittade ett recept på Johannas Tårtor som jag ska prova, länk vid nyfikenhet finns till vänster. 

I övrigt har jag inte varit så intresserad av att modellera, men imed det kommit en del önskningar om diverse figurer på tårtorna har nyfikenheten ökat och jag börjar tycka det är rätt roligt. Här är min första lilla teddy björn som är gjord utifrån en liten youtube film, huvudet är kanske lite litet men i övrigt tycker jag att den är rätt bra. Går lite och funderar på att göra en elefant och kanske något lite svårare som en zebra eller giraff men får se när det händer.

Tårtan till den 20/10 ska ha citron och chokladkräm så jag kokade lite egen lemon curd i går. Detta blandar jag med lite vispad grädde tills det blir en behaglig syra, i annat fall hade man inte kunnat äta den för den blir alldeles för sur i en vanlig tårta. Den används som den är till en Pavlova men då är det ju marängbotten och massa goda färska bär som tar bort syran lite. Finns intresse så kan jag lägga upp receptet.

Idag ska jag göra bottnen till en 12 personers tårta, fylla den i morgon och dekoreras samt lämnas på söndag. Ska dock hinna med ett Zumba pass på morgonen först, det är så roligt men så klurigt.
Sedan nästa vecka ska jag provjobba på fredagen inför ett ev vikariat på en VC, det ska bli spännande.

Själv börjar jag helgen med att registrera Bondmoras Tårteri till bondmorastarteri.se. Jag har lite förhoppningar att det ska gynna min sökningar på google bland annat :)

Men ha en riktigt mysig helg.

//Marie

12 Oct 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)