Ny leverans avklarad

Nu är den pilligaste tårtan jag gjort, levererad och absolut uppäten, hoppas jag. Beställaren var jätte nöjd och killen tårtan var till blev också nöjd. Att den var pillig kan jag bara skylla mig själv för men det var jätte roligt att göra denna "mosaik" bild. Hade varit roligt att testa igen med ett annat motiv. Men att sätta ihop tårtan var lite av en prövning. Vet inte om jag har fel recept på chokladbotten eller jag bara gör fel för den smular en massa. När själva fyllningen var färdig och jag skulle spackla tårtan med smörkräm så lossnade det hela tiden små smulor som blandades med smörkrämen så den såg ut som stracciatella glass, tur jag inte skulle täcka tårtan med vit sockerpasta. Jag skrek lite, svor lite, slet mitt hår lite och sedan fortsatte jag. Ett tag var tårtan påväg ut genom fönstret men förnuftet sade mig att jag aldrig skulle hinna med att göra en ny så jag fick sansa mig. När sedan när kant bitarna var på plats såg man inte katastrofen och den började bli rätt bra. När namnet kom på såg det ut att kunna fungera ändå, vilket det gjorde. Ibland måste man vänta tills det är färdigt innan man kan se helheten.

Tårtan till min man är med två olika bottnar choklad och vanilj, gjord som shackrutor, får visa det någon gång. Och fyllningen var en smaskig chokladgrädde. Blev helt paff första gången jag använden den, det finns ingen gräddsmak utan bara lyxigt mörk chokladsmak och den är såå enkel.
Den 13 november fyllde min man 45 och vi hade kalas nu i söndags och i lördags fick han sin present av mig i form av en mordgåta på Gärsnäs slott, det roligaste vi har gjort tillsammans på mycket länge. Detta vill jag göra igen.  

När det sedan gäller nya tårtor har jag ev en beställning på två stycken till den 1 december med måste försöka få kontakt med beställaren för att få klartecken, beställningen är gjord för ca 1 månad sedan och vill inte göra tårta i onödan. Om detta blir av är det till en kille som ska bli 1 år och de ska vara i vitt och turkost med rosett, gosedjur och blommor, har en bild som önskemål. I övrigt ska jag på ny arbetsintervju och bara njuta av tiden innan jul.

Ha det gott i vintermörkret.

//Marie

20 Nov 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)