Redo för en sköldpadda

Nu är det veckan för beställningen till 100 personer, ska bli jätte kul. Har gjort 4 av 5 tårtbottnar och de står i frysen för att bli perfekta. Fyllningarna är testade och kommer att bli jätte goda vilket känns tryggt.

Så nu har jag provat på att arbeta med Rice Kricpie Treats och det var väldigt kladdigt. Jag skulle ju fotografera lite medans jag gjorde detta och missade tyvärr kastrullen undertiden och innan jag hade format delarna men delarna ser ni här till sidan. Detta kan man även göra som små kakor om man lägger i lite extra smak som ex. chokladbitar eller annan smak.

Nästa steg är ju att klä delarna med sockerpasta och det fick bli två lager då det blev allt för bubbligt med bara ett, har lärt mig att släta till det mer nogrannt nästa gång. Det kommer nog att bli bra när delarna väl kommer på tårtan så man ser bättre vad det är, nu ser det bara ut som ett par klumpar.

Det som blir mest pilligt är ju huvudet imed det gör hela skölpaddan. Denna delen behöver ju vara slätast men det var svårt, men om jag får en ny chans att göra något på detta viset vet jag att mer tid måste läggas på att få själva basen slät, men som med allt annat, görs grunden rätt och bra blir resten lätt. Men det är ju detta som gör att jag inte har ett eget bageri ;)
När ögonen och munnen kom på blev det mycket bättre och på bilden har sköldpaddan två små hårlockar vilket jag satte dit, gav lite mer personlighet. Så denna sköldpadda blir lite trött men glad, han ska ju fira en 1-åring.

Så, nu ser jag fram emot lördagen då jag ska göra alla dessa tårtor. Måste rensa i kylarna för att få till plats för 5 tårtor, i nuläget är tre max. På lördag kommer det att bli en massa kavlande och en massa prickar, men jag tror att det kommer att bli bra när alla är färdiga.

Så nu ska jag göra mig klar för en hel kväll av gympa med barnen. De tycker det är jätte kul, även jag, men ikväll är jag själv då mannen jobbar, men det kommer att gå bra.

Ha en go lill lördag

//Marie

24 Oct 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)