Tårtproduktionen fortsätter ett tag till

Har nu gjort två tårtor till personer jag inte känner men som fått rekommenderat att beställa av mig, vilket känns jätte bra.
Idag ska jag göra tre bottnar till de tårtor som ska hämtas på lördag, min största beställning hittills, men nästa vecka kommer rekordet, 100 personer vilket ska bli jätte spännande. Har fått lägga en beställning själv på tårtbrickor och kartonger så de kan transporteras så smidigt som möjligt, det är en stort problem när man inte har ett företag, få tårtbrickor och kartonger till ett bra pris, men håller öronen öppna och försöker luska i alla de få kontakter jag har.

Tårtan till denna lördag är inspirerad av min lilla test med kaninen och lapptäcke, vit och rosa till en liten flicka som fyller 1 år. Den ska vara sockerkaksbotten med citronkräm och chokladmousse.

De 5 tårtorna till nästa vecka är till en kille som fyller 1 år och ska ha ett stort kalas. Bilden är temat för kalaset och då gäller det även tårtan. Tårtan med namnet ska förhoppningsvis se ut som en sköldpadda och resterande 4 tårtor ska vara matchande med prickar i samma färger som på huvudtårtan. Chansen att testa effekten av Rice Krispies Treat blir av redan nästa vecka, lyckas nog inte att göra huvud, ben och svans av kaka och göra det i sockerpasta blir alldeles för tungt och söt. Mitt minne är ju inte optimalt men ska försök komma ihåg att fotografer under tiden när jag gör detta så jag kan visa lite hur jag tänker och hur det går. En annan rolig sak är att tårtorna ska till storstaden Malmö, kul att det sprider sig lite ;)

Efter nästa helg har jag det lungt inför nästa beställning vilket är både bra och dåligt, får chans att fundera och öva lite inför Minecraft-tårtan, men även testa en liten ide jag har inför december och advent. Hade varit kul med lite massproduktion av en specifik tårta för att fira närmandet av julafton, drömma kan man ju.
Ett annat problem med att inte ha någon tårta att göra är att det ger mig lite abstinens på tårtdekorering, men jag har lite projekt då och då så jag blir inte helt tårtlös. 
Mår bäst med en tårta i tankarna.

 

Ha en bra torsdag.

//Marie

18 Oct 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)