Utnyttja Situationen

Idag har jag kunnat testa sådant som jag har haft i tankarna under ett tag. Jag hade ju två tårtor till ingen nytta så jag passade på att dekorera den jag inte stoppade i frysen, och då gjorde jag även så att jag dekorerade två olika saker på var sin halva. Det var jätte roligt att får göra något nytt, nu kan jag släppa dem ideérna.

Jag ska eventuellt göra en tårta till en liten flicka och önskemålet om en liten kanin kom upp så jag passade på att testa att modellera en. Jag sökte på google och hitta liten mall från Johannas Tårtor som jag tyckte passade bra första gången, nästa gång vet jag hur jag ska göra så det passar mig bättre. Ni tänker säkert att en kanin är inte så svårt men varför göra hjulet 2 ggr när det finns ett som man kan justera lite. Man kan göra allt i från anvancerade och verklighets trogna till söta små seriefigurer och det blev det senare, än är jag inte så duktig ;). Tårtan var jätte rolig att göra, det krävs egentligen så lite för att den ska bli fin. Rombformen hittade jag i min låda, inget jag använt tidigare utan bara köpt, tur jag gjorde det.

Sedan andra sidan av tårtan blev ett lite pilligare projekt men skulle kunna bli så passat bra på en bröllopstårta, kanske inte om man ska ha 5 stycken men en av dem hade varit fint och kanske ett brudpar i mitten stället för blomman, bara fantasin hindrar. Trotts jag inte fick sålt dessa tårtor så kom det ju något gott ur det, jag fick öva lite, mina barn får "lite" tårta och jag får testa om en fylld tårta går att frysa och hur den smakar sedan.

För övrigt går jag bara och väntar på att nästa tårtbeställning ska sätta igång. Ska baka en botten till 12 personer i veckan och levereras på söndag och sedan har ev till helgen efter, men jag får se. Bilder på de färdiga halvorna finns under galleri. Tycker själv att det inte syns att det bara är halva tårtor.

Ha en go lördag

/Marie Bondmoran i Svalöv

 
6 Oct 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)