Väldigt mycket tjejmodellering!

Det har blivit väldigt mycket modellering av det kvinnliga könet. Tycker om allt som har med gulligt, sött, glittrigt och prinsessigt att göra så det har varit en utmaning som jag varit tvungen till att öva på. Jag är ju tyvärr också perfektionist och har svårt för att bli nöjd med det jag gör. Arbetar dock på att nöja mig med att jag ser en förbättring, alla kan inte vara bäst och sedan är ju alla duktiga på sin sak, kan inte vara bästa på allt :( även om jag vill det ;)

Men jag köpte en "steg för steg" beskrivning för att göra en fin, naturtrogen tjej. Mycket tydlig och detaljerad beskrivning av det olika kroppsdelarna och ansiktet, övning är ett måste känner jag. Alla figurerna görs av modelleringschoklad, mycket lättare att arbeta med men mycket svårare att göra. Det går så fort och har så lätt att bli klumpig eller oljig. Man måste vara snabb, nogrann och på helspänn.

Detta är mitt första ansikte efter denna tutorial och den visade enkla steg för att det skulle bli bra och realistiskt. Om man jämför med den jag gick efter är det låångt kvar tills den är lik men för att vara första gången är jag mycket nöjd. Även hon som har gjort denna tutorial tyckten den var bra för första försöket och lade ut min bild på sin facebook sida, det kändes rätt bra.

Nästa jag gjorde blev lite bättre och då blev det en hel kropp. Min kusin väntade barn så jag passade på att lägga på en mage på figuren, och rosa och guld passade till en flicka.

Denna donna är bara övning och sitter fortfarande i mitt kök och bara njuter. Menmen, den blev ju absolut bättre och jag fick till kläderna bättre denna gången. De är gjorda av rispapper. Det blir precis som silketyg och blir mycket snyggare än om man använder sockerpasta eller modelleringschoklad, men mycket pilligare om man vill ha små och fina detaljer.

Denna är ju absolut min snyggaste jag gjort. Fick till ställningen på kroppen rätt bra och ansiktet blev jag väldigt nöjd med. Nu har jag ju ytterligare en sak att öva på, händer och fötter, det är väldigt pilligt men blir så snyggt om man får till det. På denna fick jag till de små och väldigt smala ögonfransarna och själva klänningen är gjord i modelleringschoklad. Iris och pupiller ska egentligen göras av modelleringschoklad men får inte till det så jag målade dem och de blev jätte bra tycker jag, så jag tror jag håller mig till det. Själva tårtan är spacklad med chokladganach och blev rätt jämn, fick inte riktigt till rätt konsistens för att den skulle bli lättarbetad.

Detta är min första överkropp till en prinsesstårta/docktårta. Det var roligt att prova göra detta i stället för att använda en docka. Fördelen med detta är att man kan justera storleken lite så det blir bättre proportion mellan kropp och själva kjolen, men sedan kan man ju äta upp hela utom stödpinnen i mitten :D Jag är ju dock inte super nöjd med den, ögonfransar kunde varit i svart och ögonbrynen skulle varit ljusare, alla skulle dock varit tunnare men man lär så länge man lever. Själva behagen skulle möjligen också varit lite mindre men när kroppen kom på kjolen förhöjde helheten kroppen mycket. Jag hoppas att den lilla tjej som ska mumsa på denna idag blir nöjd.

Min nästa figur blir till slutet av juli när min lilla flicka önskar sig en sjöjungfru på tårtan...och inte bara det, den ska sitta på en delfin. Hon ger mig huvudbry så det räcker och blir över...men jag älskar utmaningar. Tiden får utvisa om jag löser det eller om jag säger att en tsunami tog hela tårtan ;)

Ha det skönt i värmen tills nästa gång

//Marie

25 May 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)